Мачу Пикчу – едно от чудесата на света

Какво ново?

Всяка година милиони туристи се отправят към извисяващите се планини на Андите да посетят едно от най-забележителните архитектурни чудеса на нашето време. Мачу Пикчу с прякор “Градът на инките” е построен някъде около ХV век и е изоставен скоро след това с нахлуването на испанците. Открит е през 1911 г. и оттогава е станало едно от най-търсените туристически дестинации в света. Куско е основната отправна точка за туристите, които желаят да посетят това забележително място. Полетите са достъпни до това летище от Лима, столицата на Перу. От тук много туристи продължат своето пътуване до Мачу Пикчу с влак. Въпреки това, има и други, които предпочитат да ходят четири дни по пътеката на Инките. На връх туристическия сезон (юни – август) се виждат орди от туристи посещаващи Мачу Пикчу, така че е важно да поръчате вашите входни билети и организиране на пътуването по-рано. Пътуването завършва в град Агуас Калиентес, където можете да продължате до Мачу Пикчу с автобус или пеша.

Куско и Мачу Пикчу туристически възможности и дейности изобилстват. Въпреки това, най-голямата примамка за всички посетители на това място е основната цитадела сама по себе си. В емблематичната забележителност е най-добре запазеното място на инките в района на Андите. През 2007 г. бе избран като едно от Седемте чудеса на модерния свят. Построен на главозамайваща височина, терасирани склонове, цитаделата се намира седловината между два драматични планински върхове. Освен храма на Слънцето, другите основни атракции са на ритуаланите фонтани, Кралския дворец и спалнята на Nusta. Невероятна гледка е на разположение в Хуайна връх Пикчу в северния край на мястото. Само не забравяйте да си купите билети предварително за Хуайна Пикчу, тъй като са разрешени само по 400 души на ден, които да го посетят. Екскурзиите до Перу и Мачу Пикчу биха били непълни без посещение на Manuel Chavez Ballon Site Museum. Едно пътуване до този музей, разположен в близост Puente Ruinas, около тридесет минути пеша от Aguas Calientes ще ви бъде полезно, за това да научите историята и значението на руините. Интерактивни изложби и цветни артефакти ви очакват в разходката из този музей.

Пътуването до Куско и обиколките по Мачу Пикчу могат да бъдат малко по-сложни, защото само 2500 души на ден са допуснати на това място на световното културно наследство. Ето защо е добра идея да резервирате билети предварително онлайн или чрез признати туроператори. A приключенското пътуване до Мачу Пикчу е пълно с чудесни неща. Само не забравяйте да планирате пътуването си предварително и не правете грешката да прекарате само няколко часа в този исторически мономент. Отделете малко повече време, да преминете целият ден и да поглъщат енергията на това вълшебно древно място на инките.

Повече интересни дестинации, предложения за пътуване и други можете да откриете в www.hote.li

снимка: http://travel.allwomenstalk.com/

Pavel Dzhunev Photography
Add a comment

Call Now Button