Авторитет на домейна DA

Услуги & цени

Domain Authority или в превод Авторитет на домейна е изключително важен параметър по отношение на търсещите машини.

Domain Authority се превърна в индустриален стандарт за измерване на силата на домейн спрямо класирането (SERP-а). Какво е SERP? Добре знаете, че това е класирането в търсещите машини и самата подредба.

И така, ако повишите параметърът DA, то респективно на това ще повишите и класирането в SERP.

Повечето от Вас помнят Гугъл Пейдж Ранг, параметър, който бе от 1 до 10 и определяше силата на сайтовете. Е, него го забраниха, но вече има други параметри, които дават представа даден сайт колко тежест има. Един от параметрите е именно Domain Authority.

Ако и Вие сте фотограф и имате собствен сайт, но желаете да повишите този параметър, искате когато клиент напише “фотограф София”, да сте сред лидерите, то тогава имате нужда от SEO агенция, която да подобри класирането онлайн.

Ако сте решили сами да подобрите класирането, да се борите с конкуренцията, то тогава можете да следвате следните стъпки, които повишават DA:

Стъпка 1: Изберете добро име на домейн. За България често ни питат: .bg или .com. Е, нашият съвет е, или едното, или другото! Но не се доверявайте на стотиците други TLD, тъй като те все още не са доказано добри.

Тук искаме да кажем нещо изключително важно, което трябва да знаете и Вие, читателите на ВИСЕО КОМ: Какъвто и домейн да имате, ако съдържанието Ви е перфектно, ако подходът – правилен, и ако отделяте необходимото време за сайта си, то добрите резултати няма да закъснеят!

Друго важно нещо. Ако сте решили да стартирате нов проект, и си търсите подходящ домейн, то преди да закупите нов, потърсете в борси за продажба на домейни, дали потребители не разполагат с домейн, който би удовлетворил нуждите Ви. Все пак добрите .com и .bg домейни са заети, но можете да откупите правата на даден домейн, стига колега SEO и Domain expert да притежава желаното от Вас име.

Стъпка 2: Оптимизирайте съдържанието си на страницата (On-page SEO). SEO е от значение както за класирането на търсачките в Google, така и за авторитета на вашия домейн, така че се уверете, че оптимизирате целия код на страницата, включително заглавията на таговете, етикетите на изображенията и самото съдържание.

Стъпка 3: Създайте свързано съдържание (Linkable Content). За да печелите висококачествени връзки от множество домейни, които MozRank и MozTrust използват като важни фактори, трябва да създадете висококачествено съдържание, което се публикува редовно.

Останалите 7 стъпки можете да видите тук

Pavel Dzhunev Photography
Add a comment

Call Now Button