Гарата в Благоевград

Разни

Благоевградската гара представлява железопътна гара в Благоевград. На гарата спират всички пътнически и бързи влакове, превозващи по направление от и за Централна гара София, както и пътнически влакове до Кресна, Сандански и Петрич, и между Дупница и Кулата също. На гарата спира и международното направление София-Солун-София. 

Намира се на адрес бул. „Свети Димитър Солунски“ 15, 2700 Южна промишлена зона, Благоевград

Като цяло, това е едно от любимите места, както на хората, които са били ученици / студенти, така и на всеки, който е пътувал с влак.

Гарата е поддържана, но е студено в нея през зимните месеци. А и би било хубаво да има на разположение поддържана тоалетна. За инвалиди има, но и за останалите би било хубаво дори да трябва да си търсиш ключ, но пак е нещо.

Една от добре поддържаните гари в българската жп мрежа, разположена на 10-ина минути пеш по бул. “Св. Св. Кирил и Методий” до красивия централен площад “Георги Измирлиев” на Благоевград – административен център на Благоевградска област и българска Македония.
Магазинът на Лидл до гарата е отлично решение за развитието на градското и гаровото пространство.

Няма как да не приключим статията със следното послание:

Возете се и използвайте ЖП транспорта. Много дечица, все още не са се качвали на влак. Замислете се, ако сте млади родители, дали Вашето дете се е возило на влакче? Ако сте пропуснали, то го направете.

Разходете се, било то до Дупница, било то до София, ползвайки влак.

Pavel Dzhunev Photography
Add a comment

Call Now Button